contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

11 August Barks gata
Västra Frölunda, Västra Götalands län, 42132
Sweden

031-22 17 60

In- och utvändiga solskydd för privatpersoner och företag.

img_8690.jpg

Vanliga frågor

 

Hur länge håller markisen?

En markis som används normalt och om man tar hand om den kan hålla i ca: 20-25 år, det går bra att torka av profilerna med en fuktig trasa och milt rengöringsmedel. Markisväven håller i minst 8-10 år om den sköts om, tvätta av väven ca: 3ggr/år med ljummet vatten (max 50°C) och mild såpa. Speciellt på våren då markisväven kan smutsas ned av pollen etc.

Vad har ni för garanti på era solskydd?

Vi har 3 års garanti på alla våra produkter mot konsument (ej vid handhavande fel). 

Är EN Markisväv vattentät?

Markisen är inget regnskydd men vanliga markisvävar står emot dagg, duggregn och ofta lättare sommarregn. Men vid kraftiga regn kan vattendimma slå igenom väven, även om det inte regnar igenom. Normalt sett fungerar alltså den vanliga markisväven som skydd för lättare regn.

Önskar du en 100 % vattentät markis, så har vi sådana markiser och markisväv som används flitigt av caféer och restauranger.

Kan jag byta väv på min befintliga markis?

Ja, det funkar antagligen alldeles ypperligt och ofta ett billigare alternativ än att köpa en helt ny markis. Ibland kan det dock vara svårt att få tag på reservdelar om din markis är mycket gammal. 

Kan jag mäta själv och beställa?

Om du ska montera själv och är säker på solskyddets storlek och infästningar så går det bra att mäta själv och beställa.

Kan jag ha markisen ute under vintern?

Det går bra, så länge det inte kommer någon snö på den. Om detta händer kan markisen knäckas av tyngden.

ska jag motorisera mina solskydd?

Vi rekommenderar motorisering till våra terrassmarkiser och större fönstermarkiser eller om fasaden inte är lämplig för genomförsel av dragband. 
Motoriserade solskydd med en automatisk styrning är det bästa alternativet om du vill ha ett behagligt inomhusklimat.